Skip to main content

Ανδρουλάκης: Να στείλει μήνυμα ενότητας το συνέδριο

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «καθαρή» έξοδος της ελληνικής οικονομίας δύσκολα μπορεί να υπάρξει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Το συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής» πρέπει να αποτελέσει σταθμό για τη δημοκρατική παράταξη και να στείλει μήνυμα ενότητας, αναγέννησης και δημιουργίας ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα, τόνισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Παράλληλα, εξεφρασε την εκτίμηση ότι «καθαρή» έξοδος της ελληνικής οικονομίας δύσκολα μπορεί να υπάρξει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συζήτηση συνιστά περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης «μιας και μόνον ο λαός μπορεί να καθορίσει τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης».

«Η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ κομμάτων του δημοκρατικού τόξου πρέπει να βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία ώστε να μην εκφυλιστεί σε μία ευκαιριακή συναλλαγή εξουσίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού, να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να γεφυρώσει τις διαφορές Βερολίνου, Παρισιού.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία, κοινούς φορολογικούς κανόνες και ενιαία στρατηγική ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε.