Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΑΝΕΛ: «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΩΡΟΛΗΨΙΕΣ

Πρόταση νόμου ώστε να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας τα μέλη της κυβέρνησης κατέθεσαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πρόταση νόμου για τη μη απαλλαγή των μελών της κυβέρνησης από την κατηγορία της δωροληψίας και την υπαγωγή τους, όπως ισχύει για όλους τους πολίτες, στην τακτική δικαιοσύνη κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος και η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους», αναφέρει η τροποποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν τη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του Κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ