Skip to main content

Ανεπιθύμητος στην Καστοριά ο Μπουτάρης λόγω Σκοπίων

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η στάση του Γκρούεφσκι και οι Έλληνες εργαζόμενοι...

«Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου». Αυτή είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, με αφορμή τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Τάχθηκε υπέρ της ονομασίας "Νέα Μακεδονία" για τα Σκόπια, ενώ έκανε αναφορά και για ύπαρξη "σλαβομακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα. «Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, τα  σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλάνε σαν μια κανονική γλώσσα», είπε ο Μπουτάρης.

Το όνομα "Νέα Μακεδονία" το ξεφουρνίζει συνεχώς, μετά τη συνάντησή του με τον Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη. Καλός οικοδεσπότης ο Μπουτάρης, κάνει ό,τι μπορεί για να σιγοντάρει τον φιλοξενούμενό του. Απορεί κανείς γιατί τα συστημικά Μέσα προβάλλουν θετικά τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης;

Κατά την είδηση, καθηγητές και εργατολόγοι σχολιάζουν την έκθεση του ΟΟΣΑ που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι στην κορυφή της Ευρώπης σε ώρες εργασίας ετησίως. Εργαζόμαστε, λένε περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους. Σε ώρες εργασίας μπορεί να πρωτεύουμε, αλλά κατ’ εκείνες τις ώρες πόσο παράγει το δημόσιο, υπήρξε κάποια έρευνα;

Κατ’ αρχάς είναι λάθος να μιλάμε για εργασία. Στην ελληνική γλώσσα, την οποία περιφρονούμε και τα αρμόδια υπουργεία κάνουν ό,τι μπορούν για να την ξεχάσουμε εντελώς με την ανθελληνική πολιτική τους, εργασία σημαίνει παραγωγή έργου. Ένα μεγάλο μέρος, δεν εργάζεται αλλά απασχολείται. Κι αυτό δεν είναι μυστικό.

Σημασία έχει πόσες ώρες ασχολούμαστε, ή πόσες από αυτές παράγουμε; [Βέβαια, ο προοδευτικός κόσμος επέβαλε και τον όρο δουλειά, από την δουλεία. Γι’ αυτό και ενώ ο επίσημος όρος είναι εργασία, τα συνδικάτα μιλούν για δουλειά].

Πώς ενεργεί η Τουρκία [και πως δεν ενεργούμε εμείς]: «Ο αριθμός των διπλωματικών αποστολών μας αποκαλύπτει ότι δεν είμαστε μόνο μια περιφερειακή δύναμη, αλλά και παγκόσμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η Τουρκία πραγματοποιεί μια "ενεργό και επιχειρηματική" εξωτερική πολιτική, δήλωσε: «Έχουμε 92 διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη, 70 στην Ασία, 44 στην Αφρική, 29 στην Αμερική και τέσσερις στην Ωκεανία».

Ανέφερε επίσης, ότι σύμφωνα με το δείκτη διπλωματίας του Lowy, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 273 ξένες αποστολές, ακολουθούμενες από την Κίνα με 268, τη Γαλλία με 266 και τη Ρωσία με 242. Σύμφωνα με τον κατάλογο, η Τουρκία και η Ιαπωνία μοιράστηκαν την πέμπτη θέση με 229 διπλωματικές αποστολές.

Κουβαλώντας ό,τι τους έχει απομείνει χιλιάδες Βενεζοελάνοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους και καταφεύγουν στη γειτονική Κολομβία, προτού η κυβέρνηση της Μπογκοτά εφαρμόσει τους πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της, όπως αναμένεται. Γιατί φεύγουν Τριαντάφυλλε από την χώρα της ευημερίας; Μάλλον θα είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού που θέλουν να δυσφημήσουν τον Μαδούρο. Τι λες κι εσύ;

Έγινε τώρα αντιληπτό, γιατί ήθελα να παραμείνει ο Γκρούεφσκι πρωθυπουργός των Σκοπίων; Η αδιαλλαξία του δεν θα επέτρεπε καμιά συμφωνία, και δεν θα ανταλλάσσαμε την Μακεδονία με ελάφρυνση του χρέους.