Skip to main content

Αεροδρόμιο Μακεδονία: 13 νέες πτήσεις από πέντε εταιρείες το 2018

Ασιάτες και Αυστραλοί έρχονται στο «Μακεδονία» παρότι δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις με τις περιοχές αυτές. Αύξηση στην κίνηση εξωτερικού το 2017.

Το καλοκαίρι του 2018 πέντε αεροπορικές εταιρείες με 13 σχεδιαζόμενες πτήσεις αναμένεται να δώσουν φρέσκια ώθηση στην κίνηση του αεροδρομίου «Μακεδονία» ενώ η περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται ελκυστική για τους Αυστραλασιάτες που αποφασίζουν να έρθουν στη πόλη παρότι δεν υπάρχει ούτε μία απευθείας πτήση σύνδεσής της με την παραπάνω περιοχή.

Η Fraport Greece προβλέπει αύξηση της κίνησης κατά την θερινή περίοδο 2018, καθώς από τις 28 Μαρτίου του νέου χρόνου και με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, η Qatar Airways θα συνδέει τη Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη 13 πτήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από πέντε εταιρείες που θέλουν να εντάξουν νέες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις εταιρείες Jet2, Germania, SAS, Eurowings και Wizz Air.

Ακόμη δεν έχουν οριστεί τα slots πάντως οι νέες συνδέσεις από τις παραπάνω εταιρείες αφορούν τα αεροδρόμια των πόλεων Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβη και Νιούκαστλ, Δρέσδη, Ερφούρτ και Μόναχο, όπως και το Ιάσιο της Ρουμανίας.

Το τελευταίο 12μηνο το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε 45.000 Ασιάτες και Αυστραλούς παρότι το 47% των επισκεπτών χρειάστηκε να κάνει δύο στάσεις για να αφιχθεί στο «Μακεδονία». Ένα ποσοστό 4% χρειάστηκε για να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να κάνει τρεις στάσεις. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες αυτούς ήταν από την Κίνα, την Ταϋλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία κ.αλ.

«Πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για να προσελκύσει η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ένα μητροπολιτικό αεροδρόμιο, επισκέπτες από την Ασία και την Αυστραλία», τόνισε ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός δ/ντής Εμπορικής Ανάπτυξης της Fraport Greece από το βήμα του Asian Tourism της Philoxenia.

To αεροδρόμιο «Μακεδονία», πριν ακόμη πραγματοποιηθούν από πλευράς Fraport Greece οι επενδύσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές του, παρουσιάζει σημαντική αύξηση στην κίνηση επιβατών, καθώς στο 9μηνο του 2017, μέσω του αερολιμένα Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν επιπλέον 600.000 επιβάτες ( αύξηση 13,3% σε σύγκριση με το 9μηνο 2016) από τους οποίους το 63% ήταν επιβάτες εξωτερικού.

Η αύξηση στους επιβάτες εξωτερικού, στο 9μηνο του 2017, ήταν 20,8% όταν στους επιβάτες εσωτερικού ήταν 2,4%, κάτι που φανερώνει και τις προοπτικές του «Μακεδονία» αλλά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ως προορισμού, υπογράμμισε ο κ. Βήλος.