Skip to main content

Ανοιχτή επιστολή Ζορπίδη στα μέλη του ΕΕΘ για την επανεκλογή του

«Η προεκλογική μάχη τελείωσε. Είναι ώρα για δουλειά», υπογραμμίζει στην ανοικτή επιστολή ο επανεκλεγής πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Ανοικτή επιστολή στα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απέστειλε ο Μιχάλης Ζορπίδης, που επανεξελέγη στην προεδρία του, στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές, με τον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο».

«Η προεκλογική μάχη τελείωσε. Είναι ώρα για δουλειά. Συγχαίρω θερμά όλα τα μέλη του νέου ΔΣ για την εκλογή τους και καλώ όλες τις παρατάξεις να εργαστούμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με ενότητα και πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον του Επιμελητηρίου μας και των μελών του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορπίδης.

Αναλυτικά:

«Φίλες και Φίλοι

Αγαπητά Μέλη του Ε.Ε.Θ.

Θέλω με αυτή μου την επιστολή να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που για μια άλλη φορά δείξατε σε εμένα και το συνδυασμό μου «Ισχυρό Επιμελητήριο» στις πρόσφατες Επιμελητηριακές Εκλογές
.
Μας αναδείξατε στη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τρίτη συνεχόμενη θητεία με το πολύ υψηλό ποσοστό του 64,89%, το οποίο είναι υψηλότερο κι από αυτό που μας είχατε δώσει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του 2011.

Αποδείξατε με την ψήφο σας ότι αναγνωρίζετε και ότι εκτιμήσατε όλα όσα καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα για να είναι το Ε.Ε.Θ. ένας ισχυρός θεσμός με δυνατή φωνή υπεράσπισης του Επιχειρηματία και του Επαγγελματία απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ένας ισχυρός οργανισμός παρέμβασης στα δρώμενα της πόλης και του νομού Θεσσαλονίκης, ένα αληθινό στήριγμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλα τα μέλη του και ειδική φροντίδα για όσα εξ αυτών, αναγκάστηκαν λόγω των οικονομικών συνθηκών να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να μείνουν άνεργα.

Με την ψήφο σας στο Συνδυασμό μας, καταφέρατε η συμμετοχή μας στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να είναι ανανεωμένη κατά 80% , με αυξημένη τη γυναικεία εκπροσώπηση σε σχέση με το προηγούμενο σχήμα, ενώ με τις επιλογές σας εκλέξατε ως Επιμελητηριακούς συμβούλους, καταξιωμένους και δραστήριους Επαγγελματίες που ο μέσος όρος ηλικίας τους δεν υπερβαίνει τα 38 χρόνια.

Με την ψήφο σας στο Συνδυασμό μας, μας δίνετε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να αγωνιστούμε για την εξεύρεση λύσεων σε όλα αυτά που μας «πνίγουν» όλους καθημερινά και δεν μας επιτρέπουν να γίνουμε εμείς, οι άνθρωποι της αγοράς, της παραγωγής, του επιχειρείν, εμείς που μπορούμε, ο κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της χώρας.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με επανεκλέξατε Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η απόφαση σας αυτή αποτελεί για εμένα την πιο ουσιαστική και τιμητική αναγνώριση που μου έχει γίνει έως σήμερα. Παρά τις άδικες και συχνά ανήθικες επιθέσεις που προσωπικά δέχτηκα κατά τη διάρκεια του τελευταίου προεκλογικού μήνα, με την ψήφο σας, αποδείξατε ότι εγκρίνετε τη χρηστή και απόλυτα διαφανή διαχείριση που άσκησα τα προηγούμενα χρόνια, την πολιτική των συνεννοήσεων και των συναινέσεων που χαρακτήρισε τις δύο απερχόμενες θητείες μου.

Η προεκλογική μάχη τελείωσε. Είναι ώρα για δουλειά. Συγχαίρω θερμά όλα τα μέλη του νέου ΔΣ για την εκλογή τους και καλώ όλες τις παρατάξεις να εργαστούμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με ενότητα και πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον του Επιμελητηρίου μας και των μελών του. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε το Επιμελητήριό μας ακόμη πιο ισχυρό».