Skip to main content

Ανοιχτό παράθυρο για δημοτική παράταξη από Κωνσταντίνο Ζέρβα

Όχι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς σταρ και παράκλητους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ναι σε ανθρώπους της πόλης, λέει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συγκροτήσει παράταξη ως επικεφαλής της και να διεκδικήσει ως υποψήφιος δήμαρχος το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Euro Channel είπε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει αυτά για τα οποία κατηγορεί τον κ. Μπουτάρη και τόνισε πως ο Δήμος δεν χρειάζεται εσωτερικούς ή εξωτερικούς σταρ της πολιτικής.

«Θεωρώ πλέον ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους μέσα από την πόλη και όχι παράκλητους της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτός που θα διεκδικήσει, τη δημαρχιακή καρέκλα και οποιαδήποτε θέση ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, να είναι ταγμένος στα θέματα της», επισήμανε ο κ. Ζέρβας.

Αποκάλυψε δε ότι «δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση». Όπως είπε: «Θα δώσω και την τελευταία σταγόνα από τον ιδρώτα μου ώστε να γίνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ένας αγώνας μεταξύ ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά την πόλη και θα προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα για το πως θα γίνει καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη. Όχι με εσωτερικούς ή εξωτερικούς σταρ της πολιτικής. Δεν θα σας πω αυτή τη στιγμή αν θα κατέβω ή όχι για δήμαρχος, γιατί αυτό έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει να αντιληφθεί ο μέσος πολίτης και δημότες της πόλης ότι έχουν απέναντί τους έναν άνθρωπο ο οποίος ήρθε για να ασχοληθεί με τα προβλήματα του».

Ο κ. Ζέρβας τονίζει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τους συμπολίτες του που τον έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ασχολείται με τα θέματα της καθημερινότητάς τους: «Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο πηγαίνω διαβασμένος, έχοντας την εικόνα του τι γίνεται και του τι δεν γίνεται. Προτείνω το καλύτερο δυνατό, ελέγχοντας τη Διοίκηση αλλά συγχρόνως δίνοντας και τις προτάσεις μου για να βελτιωθούν τα πράγματα. Είμαι εκπρόσωπος των δημοτών της Θεσσαλονίκης και αυτό θα κάνω τον 1,5 χρόνο που απομένει. Προσπαθώ με πάρα πολύ αυτοσυγκράτηση να κρατάω την ευπρέπεια μου και να μένουμε στα θέματα της Θεσσαλονίκης γιατί πολύ εύκολα όλες οι συζητήσεις του Συμβουλίου εξοκείλουν».

Όσο για την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία λέει: «Είμαι άνθρωπος που προσπαθεί πρώτα να γνωρίζει, να τον γνωρίζουν και μετά να πει πάω μπροστά και θα ηγηθώ μιας παράταξης. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τα θέματα να γνωρίζεις τους ανθρώπους και όχι να τους επιβάλλεσαι με την κυριαρχία της προσωπικότητας σου».

Ο κ. Ζέρβας εξάλλου είναι σε συνεχείς επαφές με πρόσωπα της πόλης και στελέχη από πολλούς και διαφορετικούς χώρους και παρότι είναι στη ΝΔ, εντούτοις δεν έχει περιχαρακωθεί πίσω από τα στενά κομματικά πλαίσια. Αντιθέτως, όπως και ο ίδιος ανέφερε, η αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από «παράκλητους της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Επίσης, δίνει το παρών σε πολλές ομιλίες και εκδηλώσεις. Η επόμενη στην οποία είναι κεντρικός ομιλητής είναι στον Όμιλο Ροταράκτ Θεσσαλονίκης την επόμενη Δευτέρα με θέμα «Πράσινο κι ελεύθεροι χώροι στη Θεσσαλονίκη – Σημερινή κατάσταση, προοπτικές και καλές πρακτικές».