Skip to main content

Ανοιχτός σε συνεργασία είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ δηλώνει ο Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ξεκαθάρισε στη συνέντευξη ότι "δεν έχει υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν".

Την ανάγκη η χώρα να περάσει από την εποχή της επιδίωξης αυτοδυναμιών σε αυτή της κουλτούρας των συνεργασιών επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

"Εγώ ζητάω να εγκαταλείψουν την αυτοδυναμία και να οδηγηθούμε στην κουλτούρα των συνεργασιών. Η αυτοδυναμία κατέστρεψε τη χώρα γιατί κάθε πρωθυπουργός διόριζε, έκανε σκάνδαλα, παρανομίες για να εκλέγεται, έτσι φθάσαμε στην πτώχευση", τόνισε, μιλώντας στο Mega. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι "δεν έχει υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν".

Σημείωσε όμως στις επόμενες εκλογές είναι ανοιχτός σε συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ αλλά "πάνω σε ένα σχέδιο" που θα έχει βάλει τους όρους του. "Όχι ως τσογλάνια οι μικροί των μεγάλων αλλά ως εταίροι υπεύθυνοι και ισοδύναμοι", διευκρίνισε.

Επιτέθηκε κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης "ρίχνει το σύνθημα ότι θα έχουμε ακυβερνησία αν υπάρχει απλή αναλογική και πίσω από αυτό παρουσιάζεται ο ίδιος ως Μεσσίας".

Και συνέχισε: "Πάμε να συνεχίσουμε το δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που τώρα έχει γίνει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός".

"Όποιος δεν ψηφίσει σε δυο εβδομάδες την απλή αναλογική υπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη και ο λαός θα τον τιμωρήσει", συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ που εγείρουν διαφωνίες.