Skip to main content

Αποκλείει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε από την Κομοτηνή ότι το σενάριο της αριστερής «παρένθεσης» δεν υλοποιήθηκε.

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες αλλά θέλουμε να αποφύγουμε την ομηρία από τις δυνάμεις του χθες, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει, επισημαίνοντας ότι τους προηγούμενους έξι μήνες, η μέγγενη της διαπραγμάτευσης δεν μας έδωσε την ευκαιρία της διακυβέρνησης.

«Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα» διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Κομοτηνή και υποστήριξε ότι το σενάριο της αριστερής «παρένθεσης» δεν υλοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι θα χτίσουμε νέα θεμέλια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σταθερότητα και την προκοπή.

«Τώρα είναι η ώρα που θα δώσουμε και τις μάχες για να γκρεμίσουμε το σύστημα της φαυλότητας και της διαπλοκής» αποσαφήνισε, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα χρειάζεται ένα όραμα.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Με ένα πρόγραμμα που θα ακυρώνει ό,τι κατακτήσαμε αυτούς τους έξι μήνες παρά το γεγονός ότι είχαμε τη θηλιά στο λαιμό μας; (…) Θα δώσουμε την μάχη των μαχών για την απομείωση του χρέους με σχέδιο και προοπτική ή θα ξαναφέρουμε τα κοράκια των αγορών και θα ξαναπούμε, όπως έλεγε ο κ,. Σαμαράς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ουδείς αναμάρτητος;».

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας.