Skip to main content

Ανοίγει μετά από δύο χρόνια το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς

Το μουσείο φιλοξενείται στο σύγχρονο υπόγειο κτήριο που κατασκευάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό στο δυτικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου.

Ανοίγει μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία παρέμεινε κλειστό λόγω τεχνικών προβλημάτων το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει σήμερα τη νέα περίοδο λειτουργίας του Μουσείου της Ρωμαϊκής Αγοράς σε μια προσπάθεια να υποδεχτεί το κοινό της πόλης.

Το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης φιλοξενείται στο σύγχρονο υπόγειο κτήριο που κατασκευάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό στο δυτικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου. Το κτήριο οργανώνεται σε τρεις βασικές αρχιτεκτονικές ενότητες: τον προθάλαμο - χώρο εισόδου, την κεντρική αίθουσα με τους δύο πλευρικούς διαδρόμους και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Η είσοδος των επισκεπτών πραγματοποιείται από την Κρυπτή Στοά, ενώ η έξοδος από το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας του αρχαιολογικού χώρου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Η κατασκευή του κτηρίου και η οργάνωση της έκθεσης έγινε από την ΙΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.