Skip to main content

Ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα το Φεστιβάλ Παιδείας 2018

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Ξεκινά τη Δευτέρα 23 Απριλίου το Φεστιβάλ Παιδείας 2018, στον δήμο Παύλου Μελά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Η αυλαία ανοίγει με προβολή ντοκιμαντέρ για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο, από το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης που εδρεύει στη Νικόπολη και το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας.

«Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά καλωσορίζει τη σχολική κοινότητα στη πιο μεγάλη γιορτή της ψυχής, το Φεστιβάλ Παιδείας 2018 «Οι γειτονιές του κόσμου» και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές των φιλοξενούμενων σχολείων, των σχολικών μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, των Τμημάτων της ΙΡΙΣ (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Δημοτικά Ωδεία Σταυρούπολης και Πολίχνης, Εικαστικά, Θεατρικό Εργαστήρι), της Φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά, της Μέριμνας Ζωής», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ Παιδείας 2018, θα συνεχίσει με περισσότερες από εξήντα εκδηλώσεις (μουσικοθεατρικά – χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών – φωτογραφίας – αφίσας – comics), στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στη Μονή Λαζαριστών, στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, σε σχολικούς χώρους του Δήμου (μεταξύ αυτών και στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ δίπλα στο Δημαρχείο), στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Εκεί θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, το φετινό ταξίδι του Φεστιβάλ Παιδείας, ενός θεσμού που εδώ και πολλά χρόνια προάγει τον πολιτισμό, την παιδεία, την εξωστρέφεια μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης των παιδιών.

«Τόσα χρόνια το Φεστιβάλ Παιδείας συνδυάζει τη γνώση με τη δράση, τη διαχρονικότητα με τα επίκαιρα μηνύματα. Φέτος, η μαθητική κοινότητα μας ταξιδεύει στις «γειτονιές του κόσμου» σε ένα «πανηγύρι» παιδείας, διαφορετικότητας, πολιτισμού και αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας ότι το Φεστιβάλ Παιδείας έχει εξελιχθεί σε ένα ζωντανό κύτταρο που αφουγκράζεται το βηματισμό της παγκόσμιας κοινωνίας και μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια φιέστα δράσης», τόνισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Το φετινό «Φεστιβάλ Παιδείας» φιλοδοξεί να δείξει ότι ο ρόλος της παιδείας δεν έγκειται μόνο στην αδιαμφισβήτητη αξία της μόρφωσης. Στη σύγχρονη εποχή η παιδεία οφείλει περισσότερο από ποτέ να δημιουργεί παιδιά ευτυχισμένα και ευσυνείδητα, που διαθέτουν ανησυχίες για την ευρύτερη «γειτονιά» τους, η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως.
«Γειτονιές του κόσμου» λοιπόν στο κατώφλι του δικού μας σχολείου, ως ένα μήνυμα πολιτιστικής διπλωματίας που διαχέει τις αρετές της φιλίας, της ομόνοιας, της αγάπης και της συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους όλου του κόσμου», είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Ιωσήφ Αράπογλου.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ