Skip to main content

Ανοίγουν το θέατρο της Μίεζας και οι Μακεδονικοί Τάφοι Λευκαδίων

Οι Μακεδονικοί Τάφοι της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια καθώς και το αρχαίο θέατρο θα είναι ανοιχτά για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή

Τη δυνατότητα να επισκέπτεται με δωρεάν είσοδο και σε εκτενές ωράριο λειτουργίας ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής της Νάουσας θα έχει από σήμερα το κοινό.

Οι Μακεδονικοί Τάφοι της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια, δυο από τα λαμπρότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Μίεζας, καθώς και το αρχαίο θέατρο της πόλης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 ως τις 18:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό και το σπάνιο ζωγραφικό διάκοσμο του Τάφου της Κρίσεως, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και του Τάφου των Ανθεμίων (α’ μισό 3ου αι. π.Χ.), καθώς και το αποκατεστημένο πλέον αρχαίο θέατρο, και να πάρει μια γεύση της πόλης που υπήρξε η αρχαία Μίεζα στα χρόνια των Μακεδόνων βασιλέων, όταν ο Αριστοτέλης δίδασκε εδώ, στη Σχολή του, «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον» στους νεαρούς Μακεδόνες ευγενείς και στον ίδιο τον Αλέξανδρο.