Skip to main content

«Ανίκανη και ανεπαρκής η ομάδα Μπουτάρη»

Επίθεση κατά της διοίκησης του Δήμου εξαπέλυσε για το θέμα των σκουπιδιών η ΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανικανότητα της ομάδας Μπουτάρη, αλλά και για εμπαιγμό των πολιτών.

Επίθεση κατά της διοίκησης του Δήμου εξαπέλυσε για το θέμα των σκουπιδιών η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ανικανότητα της ομάδας Μπουτάρη, αλλά και για εμπαιγμό των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ τονίζει χαρακτηριστικά πως «το αίσχος των σκουπιδιών που βιώνει εδώ και εβδομάδες η Θεσσαλονίκη και ταλαιπωρεί απίστευτα τους Θεσσαλονικείς, απειλώντας ταυτόχρονα ακόμη και αυτή τη δημόσια υγεία, αντανακλά με ακρίβεια την ανικανότητα της το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η σημερινή διοίκηση αντί να εργαστεί με πάθος και πρόγραμμα εμπαίζει τον πολίτη, πότε ρίχνοντας ρίχνοντας τις ευθύνες της στο παρελθόν, πότε κατηγορώντας τους εργαζόμενους και πότε τις διαδικασίες αλλά ποτέ τη δική της επάρκεια».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η ανέφελη περίοδος των εύκολων λόγω της αντιπολίτευσης έχει τελειώσει. Τώρα πρέπει επιτέλους να διοικήσει. Και με τις διαπιστώσεις, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις εύκολες δικαιολογίες δεν διοικεί κανείς. Άλλωστε ποτέ στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη δεν ταλαιπωρήθηκε τόσο έντονα από μία τέτοια κατάσταση παρά το γεγονός ότι διέθετε το ίδιο προσωπικό και τον ίδιο εξοπλισμό. Ίσως επειδή παλαιότερα διέθετε αξιότερη Διοίκηση», συμπληρώνει.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως η ΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε αναλυτικά το πρόβλημα που υπάρχει όχι μόνο στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας αλλά συνολικά στις δημοτικές υπηρεσίες και αποφάσισε να προχωρήσει σε κινήσεις ενημέρωσης των πολιτών για τα πραγματικά αίτια της σημερινής κατάστασης.

«Οι κινήσεις θα προχωρήσουν από κοινού με την “Ομάδα Δημιουργίας”, ο επικεφαλής της οποίας Κώστας Γκιουλέκας, ενημέρωσε αναλυτικά τη συνεδρίαση για τα στοιχεία που συγκροτούν την ανεπάρκεια της δημοτικής Αρχής», αναφέρεται.