Skip to main content

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για το χρονοδιάγραμμα των έργων στο «Μακεδονία»

Να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης για το αν τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υλοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή με ημερομηνία έναρξης των εργασιών τον προσεχή Οκτώβριο και λήξης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. «Υπό αυτό το πρίσμα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να λάβει όλες τις απαραίτητες εξασφαλίσεις από τον εργολάβο για εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Η Ένωση τονίζει ότι το μεγάλο έργο επέκτασης και αναβάθμισης του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή. Όμως, σπεύδει να προσθέσει, «όσον αφορά στα έργα της διασταύρωσης των διαδρόμων προσαπογειώσεων 16/34 και 10/28, αυτά θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τάχιστα και σε κάθε περίπτωση πριν τον Μάρτιο του 2018 για να μην επηρεαστεί ο όγκος των αεροσκαφών που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο και άρα η ομαλή κίνηση του αερολιμένα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην πληγεί η επόμενη τουριστική περίοδος για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή».

«Η ζημία που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που γειτνιάζουν με έργα του μετρό από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτών των έργων, δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί και στη περίπτωση του αεροδρομίου "Μακεδονία"», επισημαίνει η ΕΞΘ.

Υπενθυμίζει, δε, ότι την τελευταία στιγμή «αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να μειωθεί η επιβατική κίνηση μέσα στο φετινό καλοκαίρι, καθώς μετά την άμεση κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού και της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, δόθηκε παράταση στην έναρξη των εργασιών, οι οποίες μετατέθηκαν για τον Οκτώβριο του 2017».

Καταλήγοντας, η Ένωση σημειώνει ότι η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός που δέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε η αναγκαία αναστάτωση που θα προκληθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισής του, να είναι η μικρότερη δυνατή και να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο.