Skip to main content

Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Θέρμη

Την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφορίας Αγωγής ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Θέρμης - Σκοπός η γνωριμία των μαθητών με τον ΚΟΚ

Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά.

Την επαναλειτουργία του πάρκου ανακοίνωσε η αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Πολιτικής. Κύριος σκοπός της λειτουργίας του Πάρκου είναι η γνωριμία των μαθητών 5 έως 12 ετών  με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι απογευματινές ώρες λειτουργίας του Πάρκου για το καλοκαίρι 2021 θα είναι:
- Έως  25  Ιουνίου
Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες:  18:00 έως 21:00

- Από 28 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου
Ημέρες: Δευτέρα έως Σάββατο
Ώρες:  18:30 έως 21:30

- Από 23 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου,
Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρες:  18:00 έως 21:00

Η πρόσβαση για τα παιδιά και τους συνοδούς θα είναι ελεύθερη κατά τις απογευματινές ώρες, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορούν, κατόπιν ραντεβού, να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους κατά τις πρωινές ώρες. Για τα ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313071042 και 2313300765, από τις 8 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι.

Την εκπαιδευτική διαδικασία η οποία θα υλοποιείται κατά τις επισκέψεις των σχολείων έχει αναλάβει η ACTIVE HELLAS ΚΟΙν.Σ.Επ. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), πρακτική εξάσκηση και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται βιωματικά, από  εκπαιδευμένο προσωπικό και με τη χρήση πλήρως ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη και πολλά άλλα.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επιδίωξη του δήμου Θέρμης είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να επιτελέσει το ρόλο του προάγοντας την οδική συνείδηση και προσφέροντας στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.