Skip to main content

Ανοιξιάτικος καιρός με νεφώσεις και νότιους ανέμους

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει σήμερα τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 22 βαθμούς.

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα και αύριο ο καιρός, με τον υδράργυρο στη Θεσσαλονίκη να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και, στην Αττική, ακόμη και τους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι  θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Αιγαίο. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.