Skip to main content

Άνοιγμα των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη

Να προσελκύσει τουρίστες από τη Σμύρνη επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι μπορεί να γίνει η δεύτερη πόλη της Τουρκίας για την άντληση τουριστών.

Άνοιγμα στη Σμύρνη επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι είναι μπορεί να αποτελέσει τη δεύτερη πόλη της Τουρκίας μετά την Κωνσταντινούπολη που έχει τις προϋποθέσεις να γίνει σημαντική δεξαμενή άντλησης τουριστών.

Η Ένωση Ξενοδόχων είχαν σημαντικές επαφές την περασμένη εβδομάδα με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στην Σμύρνη με αφορμή την τουριστική έκθεση. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν οι βάσεις για μια ελπιδοφόρα τουριστική συνεργασία.

Η Ε.Ξ.Θ. χαιρετίζει το ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε για διερεύνηση δυνατοτήτων αεροπορικής και ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και θα συνεχίσει να συνδράμει τους αρμόδιους φορείς προς κάθε κατεύθυνση που προωθεί τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η Σμύρνη έχει πληθυσμό που μαζί με τα προάστια αγγίζει σχεδόν τα 4 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ οι άνθρωποί της διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη.

Η αντιπροσωπεία – αποτελούμενη από το γενικό γραμματέα κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΘ, Δημήτριο Μωϋσιάδη και Έβελυν Χριστοπούλου – επισκέφθηκε την τουρκική πόλη με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ( 8 – 11 Δεκεμβρίου 2011). Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού σε μία νέα αγορά, όπως είναι η Σμύρνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε σε περίπτερο μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στην έκθεση με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δ.Σ. και δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και το γενικό διευθυντή, Νίκο Σαπουντζή.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν επίσημες επαφές με το δήμαρχο της Σμύρνης κ. Aziz Kocaoğlu, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtaş και τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB) κ. Başaran Ulusoy.