Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών κατά τον Καρατζαφέρη

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος διαπίστωσε περιχαράκωση των πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος διαπίστωσε περιχαράκωση των πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Έχω την αίσθηση ότι όλοι είχαν έλθει περιχαρακωμένοι. Ο κ. Σαμαράς ήρθε περιχαρακωμένος σαν το ανέκδοτο με το γρύλλο: Άει στο καλό και εσύ και ο γρύλλος σου! Ό,τι και να του έδιναν, θα έλεγε όχι. Η κ. Παπαρήγα είχε έρθει φέρνοντας μαζί της όλον τον Στάλιν και ο κ. Τσίπρας ήρθε σαν τον Τζέημς Ντιν», είπε ο κ. Καρατζαφέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής τεχνοκρατών στην κυβέρνηση, τόνισε πως «ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ονόματα τεχνοκρατών και πολιτικών προσώπων για να τα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση. Για μένα, στην εκτίμηση που αποκόμισα, από την κατ’ ιδίαν συνάντηση την Τρίτη, ήταν έτοιμος ακόμη και να δώσει τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού στον κ. Σαμαρά και τα οικονομικά υπουργεία. Ήταν διατεθειμένος να ανοίξει το παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε μεταξύ άλλων:

«Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Και ενδεχομένως να συμβάλει και ο τρίτος, αν θέλει. Εγώ είμαι έτοιμος να μη συμμετέχω σε μια κυβέρνηση, αν αυτό ενοχλεί ή φοβίζει κάποιον. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει να προχωρήσει η Ελλάδα»

Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν έχει κλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Αν δεν τα βρούμε τώρα, νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές πάρα πολύ σύντομα. Δεν ξέρω αν θα είναι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάρα πολύ σύντομα. Είπα στον κ. Παπανδρέου ευθέως ότι δεν μπαίνω σε διαδικασία συναίνεσης με αυτήν την κυβέρνηση. Είναι αδύναμη και ανεπαρκής. Ο ΛΑΟΣ θα λέει όχι από εδώ και μπρος σε ό,τι έρθει στη Βουλή. Θα το καταψηφίζει, γιατί δεν μπορώ να ποντάρω σε ένα κουτσό άλογο».

Επέκρινε δε με δριμύτητα τον κ. Α. Σαμαρά, λέγοντας: «Θα μπορούσε να δείξει μια μεγαλοσύνη. Αλλά από την αρχή της πολιτικής του ζωής έδειξε ότι σκέπτεται περισσότερο τον εαυτό του από την πατρίδα. Έριξε μια κυβέρνηση, άρα αυτός ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Δεν έχει μεγαλείο. Αδυνατεί να συζητήσει. Δεν μιλά ούτε με τους αντιπροέδρους του. Όλος ο κόσμος διαφωνεί, ακόμη και οι βουλευτές του».

Για τους «αγανακτισμένους» και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε : «Έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι βαθύτερο. Χωρίς να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι αυτοί μουντζώνουν τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Ανοίγει την όρεξη για περίεργα πράγματα. Φοβούμαι ότι κάποια στιγμή μπορούν να μπουν προβοκάτορες και να δημιουργηθούν περίεργα πράγματα».

Τέλος για το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε στο συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:«Το έκανα για να μη φέρω σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη και τη Μαρίκα ποιό από τα παιδιά τους να προτιμήσω: το φυσικό ή το πολιτικό».