Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αναμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί, είπε ο Δένδιας - Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του, απάντησε ο Κουρουμπλής.

Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως μια νέα προσπάθεια για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ επιτέθηκε κυρίως στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση και καταλογίζοντάς της «μνήμη χρυσόψαρου».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ομίχλης ώστε να δικαιολογήσει τα ληστρικά μέτρα που συμφώνησε, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στους θεσμούς, που τα συνομολόγησαν, όπως είπε.

«Υπάρχει προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην είναι καθαρό στην ελληνική κοινωνία τι συμφωνήθηκε, υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας ομίχλης για τα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ με μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου» δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμα ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί. «Αναμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών, που διακήρυσσε ότι θα παραιτείτο εάν μειωνόταν το αφορολόγητο, να τηρήσει τη δέσμευσή του. Δεν είμαστε όμιλος συζητήσεων. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει και δεσμεύεται» τόνισε.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι το νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα λαϊκά στρώματα.

«Στην πολιτική ζωή όλα πληρώνονται, και τα έφερε έτσι ώστε ανήμερα της Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση να επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι Νέμεσις για τον ΣΥΡΙΖΑ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για Νέμεσι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι είναι υπεύθυνοι και πώς έχουμε οδηγηθεί εδώ όπου οδηγηθήκαμε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γιώργος Αμυράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού σχολίασε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφεραν δύο μνημόνια σε δύο χρόνια. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ αυτό. Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και σας ζητούμε με το μαγικό ραβδάκι, όπως τα φέρατε αυτά τα μέτρα, να τα εξαφανίσετε».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης χαρακτήρισε «κάλπικη και ψεύτικη» την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ.αναφορικά με τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση».

«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», ήταν η απάντηση του κ. Κουρουμπλή στη ΝΔ, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση, και καταρρίπτεται έτσι το επιχείρημά της.

«Είναι εντυπωσιακό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση για άλλη μια φορά διακατέχεται από τη λογική του χρυσόψαρου» υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ