Skip to main content

«Αντεπίθεση» της κυβέρνησης με συγκεκριμένα projects

Η εντολή που έχει δοθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι να ετοιμαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για projects σε τρεις τομείς.

Projects που θα αλλάξουν την σημερινή εικόνα της αδράνειας της κυβέρνησης, ως προς τις επενδύσεις, ετοιμάζουν στην κυβέρνηση. Στο σύνολο τους εντοπίζονται σε τρεις τομείς και συγκεκριμένα:

1. σε λιμάνια – ακτοπλοία, 2. ενέργεια, 3. logistics, οι οποίοι θεωρούνται ως οι πλέον προνομιακοί για την χώρα στην παρούσα συγκυρία, λόγω θέσης και ειδικών συνθηκών. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

-στο πρώτο μέτωπο, εξετάζεται σοβαρά, για πρώτη φορά, η περίπτωση μεταφοράς της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας από το λιμάνι του Πειραιά σε εκείνο του Λαυρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: α) επέκταση της Αττικής οδού προς το Λαύριο και β) επέκταση της γραμμής του Προαστιακού. Και στις δύο περιπτώσεις τα έργα θα γίνουν με αυτοχρηματοδότηση

-στο δεύτερο μέτωπο, πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο 2018 οι διαδικασίες για το έργο της υποθαλάσσιας καλωδιακής διασύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του Αιγαίου, για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών

-στο τρίτο μέτωπο, το βάρος θα πέσει, σε πρώτη φάση στην σιδηροδρομική διασύνδεση των βασικών ελληνικών λιμανιών και σε δεύτερη φάση της διασύνεσης με τα δυτικά Βαλκάνια και την δυτική Ευρώπη.

Όπως μαθαίνουμε, η εντολή που έχει δοθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι να ετοιμαστούν συγκεκριμένες προτάσεις και για τα τρία projects, ώστε να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, με στόχο να αλλάξει το κακό κλίμα στο κομμάτι των μεγάλων έργων και των επενδύσεων.