Skip to main content

Οι ανθελληνικές προκλήσεις στη Β. Ήπειρο και ο ανδριάντας του Κεμάλ

Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας για τη... δημοκρατικά σκεπτόμενη τουρκική αντιπολίτευση, το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Αίγυπτο και η πορεία για το άγαλμα του Διογένη.

Νέες ανθελληνικές προκλήσεις από τον φασίστα Ταχίρ Βέλιου, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Κοσμά, η οποία τιμάται με ιδιαίτερη κατάνυξη στην Β. Ήπειρο, όπου άλλωστε βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Καλεί τους βετεράνους επαγγελματίες δολοφόνους του UCK, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, επικαλούμενος ενδεχόμενη είσοδο στην Αλβανία μελών της «Χρυσής Αυγής».

Οργανωμένη συμμετοχή χρυσαυγιτών δεν παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα, αλλά ο Τουρκαλβανός Βέλιου αυτό χρησιμοποιεί ως επιχείρημα προκειμένου να απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε συλλαλητήριο στα σύνορα, για παρεμπόδιση κάθε πιθανού προσκυνητή από την Ελλάδα.

Σας είπα χθες για το Πακιστάν, δεν σας είπα; Ο Τραμπ, παρουσιάζοντας τη νέα στρατηγική του όσον αφορά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, κατηγόρησε χωρίς περιστροφές το Πακιστάν ότι αποτελεί ένα καταφύγιο των τρομοκρατών Ταλιμπάν, οι οποίοι αποσταθεροποιούν τη γειτονική χώρα, κι απαίτησε αυτό να σταματήσει «αμέσως».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστήριξε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν την "δημοκρατικά σκεπτόμενη" πλειονότητα των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι στα καλά τους οι Γερμανοί; Ποιοι είναι οι "δημοκρατικά σκεπτόμενοι" Τούρκοι; Η αξιωματική αντιπολίτευση των κεμαλιστών, που έκανε λάβαρο την… απελευθέρωση 18 νησιών που κατέκτησε "παράνομα" η Ελλάδα, ή μήπως οι "Γκρίζοι Λύκοι" του Μπαχτσελί;

Ο αντιαμερικανισμός του Ερντογάν τον οδηγεί να υποστηρίζει τον Μαδούρο. Ο κυβερνητικός τουρκικός Τύπος βρίσκει ομοιότητες των δύο ηγετών, με την CIA να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους για να τους ανατρέψει. Πώς γίνεται όμως και τον Μαδούρο να τον υποστηρίζουν μόνον αντιδημοκράτες;

Πόσο καιρό φωνάζω «τρέξτε γρήγορα να υπογράψετε συμφωνίες με τον αλ Σίσι, πόσο καιρό θα αφήνουν ήσυχη την Αύγυπτο»; Εχθές οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μη χορηγήσουν στην Αίγυπτο ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95,7 εκατ. δολ. και να καθυστερήσουν την εκταμίευση άλλων 195 εκατ. δολ., εξαιτίας του ότι το Κάιρο δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων.

Αυτό το παραμυθάκι περί ενδιαφέροντος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα τέτοια, πάλιωσε. Σε τι ενόχλησε η Αίγυπτος τις ΗΠΑ; Και πόσο σοβαρή είναι η ενόχληση, μετά τους θερμούς εναγκαλισμούς Τραμπ - αλ Σίσι; Μόνο επειδή βρέθηκε ενάντια στο Κατάρ; [Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ακύρωσε την συνάντηση που θα είχε με τον γαμπρό του Τραμπ).

Μέλη θρησκευτικού ιδρύματος του Ερμπακάν πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αίτημα την απομάκρυνση του αγάλματος του Έλληνα κυνικού φιλοσόφου Διογένη, που γεννήθηκε στην εκεί αποικία των Ιώνων. Υποστηρίζουν ότι «μέσω των αγαλμάτων διαχέεται η ελληνική ιδεολογία στην πόλη».

Ενώ εμείς θέλουμε ανδριάντα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη για να διαχέεται η ανθελληνική ιδεολογία του. Έτσι δεν είναι, δήμαρχε;

Ο Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπενθυμίζει στον Κοντονή το άρθρο 2 της Συνθήκης της Ε.Ε.: «Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων…».

Εδώ που τα λέμε, έχουν δίκαιο οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Τι δουλειά έχουν αυτοί μέσα σε μια Ένωση που έχει αυτές τις αξίες; Οι αξίες του Μαδούρο μετράνε.