Skip to main content

Αντιδήμαρχοι εξηγούν γιατί στηρίζουν τον Λεκάκη (video)

Στο νέο βίντεο του συνδυασμού αντιδήμαρχοι και γνωστά αυτοδιοικητικά πρόσωπα δίνουν απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί με τον Πέτρο»

Ένα νέο βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο και τις σελίδες του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό αντιδήμαρχοι και γνωστά αυτοδιοικητικά πρόσωπα δίνουν απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί με τον Πέτρο» και εκπέμπεται το μήνυμα της ενότητας και της συνεργασίας. Οι λέξεις «όραμα» και «ενότητα» κυριαρχούν. Το hashtag είναι #metonPetro και το σύνθημα “Έλα και Εσύ”.

Το θέμα της ενότητας, πέρα και πάνω από κομματικές ή άλλες διαφορές, αποτελεί προσωπική δέσμευση του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη.

Μόλις χθες άλλωστε, κατά την παρουσίαση 11 νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ο κ. Λεκάκης ξεκαθάρισε το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, σημειώνοντας:

«Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι: από τη μία κάποιοι, που φέρουν τα κομματικά χρίσματα, επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι στις δημοτικές εκλογές επιλέγουν κόμματα. Ότι θα πρέπει να στείλουν πολιτικά μηνύματα. Επίσης, στην ίδια πλευρά ανήκουν κάποιοι που ξαναθυμήθηκαν την αυτοδιοίκηση αφού έκλεισαν τον κύκλο τους στην κεντρική πολιτική. Οι μεν ψάχνουν διεξόδους για τα κόμματά τους, οι δε για την προσωπική τους πορεία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα κόμματα και το παλιό να ελέγχουν τη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη είμαστε εμείς που δεν ζητήσαμε χρίσματα, δεν ζητήσαμε στηρίξεις. Το βράδυ των εκλογών δεν θέλω η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» να είναι ένα χρώμα στον χάρτη των αποτελεσμάτων, δεν θέλω η νίκη μας να προσμετρηθεί σε κανένα κόμμα παρά μόνο στη Θεσσαλονίκη. Εμείς λέμε ότι σε αυτήν την μάχη δεν χωρούν τα κόμματα και οι διαχωριστικές γραμμές τους. Εμείς αυτές τις γραμμές τις ξεπερνάμε και βρίσκουμε τα σημεία σύγκλισης πάνω στην ατζέντα της αυτοδιοίκησης και της Θεσσαλονίκης».

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν ακόμη 11 υποψήφιοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη» κάτι που θα ανεβάσει τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε 30, μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Λεκάκη, δείχνοντας την δυναμική και την απήχηση στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.