Skip to main content

Αντιδράσεις ΓΣΕΒΕΕ για το Ασφαλιστικό

Με όρους κοινωνικής πανωλεθρίας και απαξίας υπό τη σκιά της συγκεκριμένης συγκυρίας επιχειρείται να λυθεί το Ασφαλιστικό πρόβλημα, τονίζει σε ανακοίνωσή του η ΓΣΕΒΕΕ.
Με όρους «κοινωνικής πανωλεθρίας και απαξίας υπό τη σκιά της συγκεκριμένης συγκυρίας» επιχειρείται να λυθεί το Ασφαλιστικό πρόβλημα, όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε επιστολή - παρέμβασή της τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, δε λαμβάνεται υπόψιν όχι μόνο η κοινωνική, αλλά ούτε και η αναπτυξιακή διάστασή του, ιδιαίτερα για το μικρό επιχειρηματία ενώ «του αφαιρεί και το ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας που υπήρχε, ώστε να μπορεί να ρισκάρει και να επενδύει απρόσκοπτα στην επιχείρησή του».

Τονίζει δε ότι το σχέδιο νόμου για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, υποβαθμίζει και οδηγεί στα όριά του το Ελληνικό κράτος πρόνοιας και προσθέτει πως «καμία κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη δε νομιμοποιείται χωρίς πρώτα την έγκριση των πολιτών, να επιχειρήσει ανάλογες ανατρεπτικές αλλαγές».