Skip to main content

Παράνομη κοπή δέντρων στη Μητροπόλεως καταγγέλλουν οι κάτοικοι (φωτο)

Δύο δέντρα επί της Μητροπόλεως «σφαγιάστηκαν» από αγνώστους προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. Διερευνάται το θέμα, λέει ο δήμος.

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής έχει προκαλέσει η κοπή δύο δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως, μεταξύ των αριθμών 53 και 55.

Πρόκειται για δύο δέντρα, μια νεραντζιά και ένα ανθοφόρο, τα οποία κλαδεύτηκαν εκτεταμένα, θα έλεγε κανείς «σφαγιάστηκαν», την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου. Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν «γυμνά» τα δύο δέντρα, τα οποία ήταν σε πλήρη καρποφορία και ανθοφορία. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι κόπηκαν μόνο τα δύο δέντρα και κανένα άλλο από την ίδια σειρά ή από την απέναντι πλευρά.

Τα δύο δέντρα τα οποία κλαδεύτηκαν στην οδό Μητροπόλεως

 

Ο ένας από τους δύο κορμούς των δέντρων που κλαδεύτηκε

Από εκείνη τη στιγμή, οι κάτοικοι των δύο πολυκατοικιών έχουν ξεκινήσει αγώνα εντοπισμού του ατόμου ή των ατόμων που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Πόρτα – πόρτα, μαγαζί προς μαγαζί αναζητούν οι κάτοικοι πληροφορίες για το ποιος, όπως υποστηρίζουν, «αυθαίρετα και παράνομα κλάδεψε τα δύο δέντρα, τα οποία ήταν υγιέστατα».

Τα δύο δέντρα στην οδό Μητροπόλεως πριν κλαδευτούν

Οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών έχουν αναρτήσει σημειώματα, αναζητώντας πληροφορίες για το θλιβερό περιστατικό. «Αν κάποιος παρατήρησε κάτι σχετικό, ας μας ενημερώσει για να τεκμηριώσουμε την καταγγελία» υπογραμμίζεται στο σημείωμα που έχει αναρτηθεί στη μια εκ των δυο πολυκατοικιών.

Το σημείωμα που έχει αναρτηθεί μέσα στην πολυκατοικία

 

Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε Voria.gr, οι διαχειστιστές των πολυκατοικιών έχουν προχωρήσει σε καταγγελία και στον δήμο Θεσσαλονίκης, ηλεκτρονικά, τόσο στη διεύθυνση πρασίνου όσο και στον Συνήγορο του Δημότη.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε από τη Voria.gr, ζήτησε από την αρμόδια Διεύθυνση να εξετάζει το περιστατικό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται απάντηση από την πλευρά του δήμου για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως ο κ. Παππάς διαμηνύει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει γίνει κάποια παράνομη ενέργεια θα κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.