Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΟ τομεάρχης Εξωτερικών της Νδ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολιάζουν τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Τις δηλώσεις τουρκικής προκλητικότητας αναφορικά με το θέμα της χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ αξιωματούχων σχολιάζουν οι Κουμουτσάκος και Λοβέρδος.

«Οι διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι που τελευταία "εκτοξεύουν απαράδεκτες, άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της χώρας μας", ας γνωρίζουν ότι η δημοκρατική Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ.

Οπως επισημαίνει ο κ. Κουμουτσακος, οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι προσφέρουν έτσι πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα τους, καθώς «επιβεβαιώνουν όλους εκείνους στην Ευρώπη και αλλού, που πιστεύουν ότι η σχέση της Τουρκίας με τη σταθερότητα και τη δημοκρατία είναι σχέση ιδιαίτερα προβληματική».

«Οι Τούρκοι διατυπώνουν πρωτοφανείς απειλές σε βάρος της Ελλάδας», υπογραμμίζει στο ίδιο πνεύμα, σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όφειλε να είχε διαμορφώσει εκείνο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων και ερεισμάτων που θα απέκλειε κάθε απειλή από την Τουρκία ή από οποιοδήποτε άλλο εν δυνάμει εχθρικό παράγοντα.

Η σπουδή της Κυβέρνησης να προσβάλει με ένδικα μέσα την απόφαση χορήγησης ασύλου σε Τούρκο στρατιωτικό ελάχιστες ώρες μετά την έκδοσή της προκαλεί την όχι απλώς αλγεινή αλλά οδυνηρή εντύπωση είτε ότι έχουν αναληφθεί ανομολόγητες δεσμεύσεις είτε ότι υπάρχει φόβος και υποτέλεια», υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος, που καταλήγει:
«Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΣΥ θεωρεί τις απειλές Τσαβούσογλου αποτέλεσμα θρασυδειλίας και εκτός ευρωπαϊκού πνεύματος και η Ελλάδα προφανώς τις αποκρούει».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ