Skip to main content

Αντιδράσεις προκαλεί η αυριανή λειτουργία αλυσίδας καταστημάτων

Η αυριανή αργία είναι υποχρεωτική για τα καταστήματα βάσει και της απόφασης της Περιφέρειας, ενώ σε καθολική τήρησή της έχει καλέσει και ο ΕΣΘ.

Την επιλογή της γνωστής αλυσίδας Public να θέσει σε λειτουργία κανονικά αύριο, στην αργία του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματά της στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλει η «Αντεπίθεση Εργαζομένων», η οποία καλεί «τους εργαζόμενους των Public και ολόκληρου του κλάδου να αντισταθούν με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η αυριανή αργία είναι υποχρεωτική για τα καταστήματα βάσει και της απόφασης της Περιφέρειας, ενώ σε σχετικές ανακοινώσεις έχει προβεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καλώντας τα μαγαζιά να παραμείνουν κλειστά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε ότι τα καταστήματα Public της Θεσσαλονίκης (Mediterranean Cosmos και Τσιμισκή) θα ανοίξουν τη Δευτέρα 5/6 παρά και ενάντια στην απόφαση υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι παράνομο και κυρίως στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
Παρά λοιπόν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν δημιουργήσει 4 μνημόνια και δεκάδες αντεργατικοί νόμοι - με αποκορύφωμα για τον κλάδο του εμπορίου τις 30 εργάσιμες Κυριακές -, παρά τις ευνοϊκές γι’ αυτούς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ώστε να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, η ασυδοσία τους και η μανία για κέρδη δε λογαριάζει κανένα όριο και καμία νομιμότητα.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους των Public και ολόκληρου του κλάδου να αντισταθούν με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ιδιώτευσης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και να απαντήσουμε με συλλογικό τρόπο. Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην κρίση. Οργάνωση και αγώνας σε κάθε μαγαζί».