Skip to main content

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του κ. Τόσκα ζητάει ο Θεοδωράκης - Τι είπαν Μητσοτάκης, Γεννηματά, Καμίνη και Ανδρουλάκης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα Εξάρχεια.

Τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα μέλη της αντιπολίτευσης για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επίθεση, επίθεση κατά της δημοκρατίας. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονη ήταν και η αντίδράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, λίγη ώρα μετά την επίθεση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μια παράξενη ανοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατικών ομάδων. Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να είναι υποθέσεις σύνθετες για να τις εξιχνιάσουμε, αλλά είναι απλές ως προς τις ευθύνες. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση του κ. Τόσκα και η ανάληψη του υπουργείου από έναν υπεύθυνο - αν μπορεί να βρεθεί κάποιος από το ευρύτερο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο διοικεί ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τόσκας είναι γνώστης όλων των περιστατικών, του τα έχουν επισημάνει όλα . Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην πολιτική. Μπορεί ο κ. Τόσκας να πει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να απομακρυνθεί», πρόσθεσε.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες. Το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούργιο. Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ», δήλωσε με τη σειρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από πλευράς του ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας.

«Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε,