Skip to main content

Αντιδράσεις βουλευτών στις δηλώσεις Κατσίκη περί ομοφυλοφιλίας

Πυρά της αντιπολίτευσης κατά του Κατσίκη αλλά και της κυβέρνησης. Τι δήλωσαν από το βήμα της Βουλής Βαρβιτσιώτης και Θεοχαρόπουλος.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Κατσίκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας (δείτε εδώ).

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την ομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ ακροδεξιό, φασιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα. Μάλιστα, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, τόνισε πως «δεν είδε να έχει βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ανακοίνωση για να καταδικάσει τη ρητορεία του κ. Κατσίκη που είναι ίδια και στη σκέψη και στον λόγο με αυτή της Χρυσής Αυγής». «Δεν το κάνετε γιατί για σας ο κ. Κατσίκης είναι χρήσιμος για την κυβερνητική σας πλειοψηφία», σημείωσε. 

«Μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο» είπε, μιλώντας στον ίδιο τόνο και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής. Μάλιστα υπογράμμισε πως οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη είναι δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν».

Επιπλέον, έκανε σαφές ότι η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας: «Εμείς δεν λειτουργούμε σε συνάρτηση με το αν έχετε πλειοψηφία, ή όχι, ούτε με τακτικισμούς στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλοδημοκρατίας, που στέκεται απέναντι σε κάθε διάκριση»