Skip to main content

Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Χατζηδάκη με επίκεντρο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ

Έντονος διάλογος του υπουργού Οικονομικών με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για την ένταξη ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και η ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο «Υπερταμείο», βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει το θάρρος να πει τις θέσεις της για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ένα ελέφαντα στο ντουλάπι.

Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά:«Ο λόγος για τον οποίο είστε καλοί Μαρξιστές είναι γιατί τηρείτε στο ακέραιο τη ρήση του ηθοποιού Γκρούτσο Μάρξ, ‘αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μας έχω και άλλες’».

«Θέλετε διάλογο; Αν έχετε τα κότσια πείτε τις ιδέες σας για τις επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια; Περιμένουμε από ένα νεοδημοκράτη να πει ότι δεν θα τις ιδιωτικοποιήσει», απάντησε ο ΥΠΟΙΚ.