Skip to main content

Αντίποινα σχεδιάζουν οι τράπεζες

Μετά τη ρήξη που επήλθε στις σχέσεις κυβέρνησης - τραπεζιτών με αφορμή τις ρυθμίσεις για την προστασία των δανειοληπτών και τη χαλάρωση του Τειρεσία, ο κίνδυνος του κλεισίματος της στρόφιγγας του τρ
Στο ακέραιο επιβεβαιώνονται οι χθεσινές πληροφορίες της Voria.gr, σχετικά με τη ρήξη που επήλθε στις σχέσεις κυβέρνσης - τραπεζιτών, με αφορμή τα τελευταία νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είναι εξαιρετικά χολωμένα τόσο από το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών όσο κι από αυτό της ενίσχυσης της ρευστότητας αλλά και της χαλάρωσης του Τειρεσία, στο βαθμό που μέσω επώνυμων παραγόντων του χώρου να αφήνουν να εννοηθεί ότι απειλείται το σύστημα.

Κάπως έτσι μπορεί να εκληφθεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ.Χρ. Γκόρτσου, αλλά και οι ανώνυμες παρεμβάσεις που έκαναν αργά χθες το βράδυ κορυφαία τραπεζικά στελέχη. Πλέον, ο κίνδυνος του κλεισίματος της στρόφιγγας του τραπεζικού χρήματος στις ευρείες μάζες, γίνεται ακόμα πιο ορατός,  αφού οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο προσεκτικές στις δανειοδοτήσεις τους, για να μην αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες τους. Μένει να δούμε τώρα την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία προς το παρόν δείχνει αποφασισμένη να φτάσει την κόντρα στα άκρα.