Skip to main content

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Λανθασμένη απόφαση το άσυλο σε έναν εκ των οκτώ

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο αιτών άσυλο που συμμετείχε σε πραξικόπημα, επιστρέφεται το συντομότερο δυνατό.

Eξαιρετικά λανθασμένη απόφαση χαρακτήρισε την προσωρινή παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος παράλληλα μίλησε για τα «σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν ήδη στο Αιγαίο».

«Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα» και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, «εκδίδονται», υπογράμμισε ο ίδιος συμπληρώνντας ότι το ζήτημα των οκτώ αξιωματικών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των κρατών, πάντα μέσα από τον διάλογο.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση, αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από το εφετείο. Ο αιτών άσυλο που συμμετείχε σε πραξικόπημα, επιστρέφεται το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τονίζουμε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων αυτών, μέσω του διαλόγου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.