Skip to main content

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στην Ελλάδα

Η αποστολή των ευρωβουλευτών στην Αθήνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας να ασκήσει τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, στις 25 και 26 Ιουνίου 2018.

Η αποστολή των ευρωβουλευτών στην Αθήνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ασκήσει τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά την εφαρμογή και ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής συνδρομής και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Η δωδεκαμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Roberto Gualtieri (Ιταλία - Ευρωπαϊκή Αριστερά), θα επισκεφτεί την Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανισμών και ενώσεων καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 14.00, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών Roberto Gualtieri θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).