Skip to main content

Αντιρρυπαντικό ρολό θαλάσσης προμηθεύτηκε ο δήμος Σαρωνικού

Ο δήμαρχος τονίζει ότι η καταστροφή δυστυχώς λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις και πως ο δήμος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προλάβει τις επιπτώσεις.

Mέτρα για την αποτροπή της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της περιοχής ευθύνης του, λαμβάνει ο δήμος Σαρωνικού.

Ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, με ανακοίνωση του, ενημερώνει ότι ο δήμος λειτούργησε άμεσα για την προστασία των ακτών. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η δημοτική αρχή προχώρησε στην προμήθεια αντιρρυπαντικού ρολού θαλάσσης μήκους 1 χλμ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί για να αποτραπεί ενδεχόμενη μετακίνηση της πετρελαιοκηλίδας στις παραλίες του δήμου.

Ο ίδιος με δήλωση του εκτιμά ότι η καταστροφή «δυστυχώς λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να προλάβουμε τις επιπτώσεις και να προστατέψουμε το πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου μας, τις ακτές και τη θάλασσά μας».

Σημειώνει ότι τίποτα δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες όσων απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους, και ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας «να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της ρύπανσης και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, και από την πολιτεία να διεξάγει τάχιστα τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε