Skip to main content

Αντίθετος με την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση ο Μητσοτάκης

Δεσμεύτηκε ότι εάν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η ΝΔ αναλάβει θα αλλάξει αμέσως τη ρύθμιση.

Την αντίθεση του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση εργασίας με δημάρχους, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι εάν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση που, όπως υποστήριξε, αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση τάχθηκαν και οι δήμαρχοι, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ανατρέπει τη σταθερότητα διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που, όπως επισήμανε, έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή.

Όπως σημειώνεται από πλευράς Ν.Δ., το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.