Skip to main content

Αντίθετος ο Λαφαζάνης στη μείωση επιδομάτων σε ευπαθείς ομάδες

Ο επικεφαλής της Λαΐκής Ενότητας τόνισε, ότι οι δανειστές απαιτούν πλέον τη δραστική περικοπή της δημόσιας κοινωνικής δαπάνης.

Την αντίθεσή του στη μείωση ή την κατάργηση των επιδομάτων για τις ευπαθείς ομάδες -και κυρίως τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους-, εξέφρασε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΛΑΕ, με αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και συγκεκριμένα με τον γενικό γραμματέα της, Χρήστο Νάστα και τον αντιπρόεδρό της, Γρηγόρη Λεοντόπουλο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε, ότι οι δανειστές απαιτούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, τη δραστική περικοπή της δημόσιας κοινωνικής δαπάνης για τα 35 συνολικά, κοινωνικά, προνοιακά, αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα, που χορηγούνται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας.

Τα κοινωνικά, οικογενειακά, προνοιακά και κυρίως τα αναπηρικά επιδόματα, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, αποτελούν την ελάχιστη κρατική προστασία στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που σήμερα υποφέρουν πολύ περισσότερο λόγω της κατάρρευσης, στα χρόνια των μνημονίων, της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών πολιτικών, που τις έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους.

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε "σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές". Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μαζική και μαχητική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια και σε παλλαϊκούς αγώνες για την δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή.