Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
x

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Προσπαθούμε να διαλύσουμε το αίσθημα της ανασφάλειας που διακατέχει τους ανέργους που αγωνίζονται για μία θέση εργασίας, είπε η αν. υπουργός Εργασίας.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας εξαρχής έθεσαν στόχο να ενισχύσουν την απασχόληση και να επαναφέρουν την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις που απορυθμίστηκαν με τις απότομες μειώσεις μισθών και τις ευέλικτες μορφές εργασίας» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την ομιλία της στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται, στην Πάτρα.

«Προσπαθούμε να διαλύσουμε το διάχυτο αίσθημα της ανασφάλειας που διακατέχει τους ανέργους που αγωνίζονται για μία θέση εργασίας και τους εργαζόμενους που αγωνιούν για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Αντωνοπούλου παρέθεσε στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας, σημειώνοντας ότι «το 2014 η ανεργία ήταν 26,5%, σήμερα είναι στο 20,2% και στο τέλος του 2018 εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στο 18%». Επίσης, ανέφερε ότι «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν περίπου 320.000 θέσεις εργασίας». «Για να γίνει αντιληπτό πόσο απότομη ήταν η ανηφόρα που είχαμε να βαδίσουμε, να σημειώσω ότι μόνο την περίοδο 2012 -2014 είχαν χαθεί 173.000 θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη ειδικώς στην ανεργία των νέων, σημείωσε ότι «υποχώρησε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2014, δηλαδή από το 52% στο 42%».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ