Skip to main content

Απάντηση Δημοκρατικής Αριστεράς σε Τσίπρα για Καμίνη

Στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος της Δημο
Στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Αποτελεί λυπηρό γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην αναζήτηση για μια υπερκομματική υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας που να συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας - ως μια άλλη εκδοχή του ΚΚΕ - παρά την προσωπική εμπειρία του στο δήμο, εγκαταλείπει όλες τις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς που προκρίνουν τα αυτοδιοικητικά κριτήρια στην επιλογή υποψηφίων δημάρχων και περιορίζεται σε μια τακτική μικροκομματικών στοχεύσεων», παρατήρησε ο κ. Μαργαρίτης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Καλαμάτα.

«Όμως», πρόσθεσε, «εκτός από το μνημόνιο οι πολίτες έχουν και μνήμη για την πολυετή τραγική κατάσταση του πρώτου Δήμου της χώρας και τη σκληρή καθημερινότητά τους και αναζητούν αλλαγή πορείας».

«Ο ΣΥΝ, αντί για μια πολιτική ανοικτών οριζόντων, παραμένει εγκλωβισμένος στο ατελείωτο παιχνίδι ισορροπιών και διευθετήσεων με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη, δήλωσε ότι τον εκτιμά ως έναν σοβαρό άνθρωπο που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών αλλά όπως είπε, «άλλο η εκτίμηση σε προσωπικό επίπεδο και άλλο το να δώσουμε διά του κ. Καμίνη συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας».

Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σημασία δεν έχει τόσο το πρόσωπο που θα επιλεγεί, αλλά το περιεχόμενο αυτής της επιλογής γιατί, όπως είπε, «την πιο σπουδαία προσωπικότητα να βρούμε πρέπει αυτή να συνδυαστεί από αντίστοιχες κινήσεις στο πολιτικό πεδίο».