Skip to main content

Απάντηση Διον.Ψωμιάδη στον Θωμόπουλο

Για αναίτιες επιθέσεις κάνει λόγο η διοίκηση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, με αφορμή τα σχόλια του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σχετικά με την παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτ

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αναίτιες επιθέσεις, ενώ επισημαίνεται πως η περιφέρεια θα συνεχίσει να εργάζεται προς την αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε ό,τι αφορά την προσέλκυση τουριστών.

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη και θα συμμετάσχει, όπως και άλλοι φορείς, σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, ώστε να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το «καλάθι» των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνει πως στα άμεσα σχέδιά βρίσκεται η ίδρυση γραφείου τουριστικής προβολής στη Γερμανία, με στόχο την εκμετάλλευση του τουριστικού ενδιαφέροντος των Γερμανών για τον τόπο.

«Ελπίζουμε πως η περιφέρεια θα αποκτήσει τα κονδύλια και τους πόρους που θα της επιτρέψουν να συνεισφέρει ενεργά στο έργο όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου. Εμείς ενώνουμε και δεν διχάζουμε. Καλό, όμως, θα ήταν να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του για την πορεία του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια. Γιατί η κριτική είναι πάντα εύκολη, δύσκολα είναι τα έργα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως ο κ. Θωμόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε άθλια τη συμμετοχή της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και το Βερολίνο γνωστοποιώντας ότι πλέον οι δρόμοι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις διεθνείς εκθέσεις έχουν χωρίσει (διαβάστε περισσότερα εδώ).