Skip to main content

Απάντηση Φίλη στις δηλώσεις Ιερώνυμου σε εκπομπή του ΣΚΑΪ

Προβληματικό άνθρωπο χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος τον υπουργό Παιδείας. Η διαφωνία που έχει προκύψει είναι θεσμική και όχι προσωπική, απαντά ο υπουργός

Στη δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος χαρακτηρίζει σε συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά τον υπουργό Παιδείας προβληματικό άνθρωπο, απαντά με ανακοίνωση του ο Νίκος Φίλης.

«Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του» ακούγεται να λέει ο αρχιεπίσκοπος στο τρέιλερ της εκπομπής του ΣΚΑϊ «Ιστορίες».

Με τη σειρά του, ο κ. Φίλης απάντησε ότι «την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου στον Αλέξη Παπαχελά θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.