Skip to main content

Απάντηση γονέων του Δωδέκατου Δημοτικού για την καταγωγή των μαθητών

Το 25 με 30% του δυναμικού του σχολείου είναι παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τοξικό χαρακτήρισε τον λόγο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμητρα Καμπουράκη, με αφορμή τις χθεσινές του αιχμές για την καταγωγή των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παππάς κατά την παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο διερωτήθηκε «τι παίζει, στο 11ο σχολείο που θα παραλάβει αυτά τα παιδιά, μήπως έχει και Αλβανάκια εκεί και εδώ στην Μ. Καλλάς είναι ένα αποστειρωμένο σχολείο, 100 παιδιών, τα οποία είναι όλοι ένας προς έναν».

Όπως ανέφερε η κ. Καμπουράκη, μιλώντας στον στον Alpha 96,5,  «το 25 με 30% του δυναμικού του σχολείου είναι παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων». «Ο λόγος του κ. Παππά όλο αυτόν τον καιρό είναι απίστευτα αλαζονικός απέναντι στο σχολείο, χθες όμως κατάντησε τοξικός», δήλωσε.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή της η κ. Καμπουράκη, «οι 23 σύμβουλοι έχουν καταφέρει να κλείσει ένα σχολείο το οποίο εξυπηρετεί μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης και ένα πρόβλημα όπως η σχολική στέγη να το κάνουν ακόμη χειρότερο».

Τόνισε ότι «όταν ένα σχολείο μπαίνει σε αναστολή σε τρία χρόνια υπάρχει και η πιθανότητα να καταργηθεί και λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων δεν επιτρέπεται ούτε η ίδρυση ούτε η επανίδρυση σχολείου».

«Μας κατηγορούν ότι χειραγωγούμαστε από λαϊκιστές πολιτικούς», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου. «Η Πρωτοβουλία στις τελευταίες εκλογές είχε συγκεντρώσει το 36% των ψήφων. Άνθρωποι που εκπροσωπούν την μειοψηφία της πόλης παίρνουν την τόσο σοβαρή απόφαση για την πόλη μας σε αντίθεση με αυτά που ψηφίζουν» οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, τονίζει η ίδια, εξηγώντας πως «όλες οι άλλες παρατάξεις του δήμου και τρεις [σύμβουλοι] τις Πρωτοβουλίας ψήφισαν υπέρ».