Skip to main content

Απάντηση Μπουτάρη στα παράπονα: Θα προχωρήσει το μέτρο με τα πασαλάκια

Ο Γ. Μπουτάρης υπερασπίστηκε το μέτρο, ξεκαθαρίζοντας πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πασαλακίων στις λεωφορειολωρίδες

Μήνυμα ότι θα προχωρήσει το μέτρο με τα πασαλάκια στις λεωφορειολωρίδες και σε κεντρικούς δρόμους έστειλε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν κάποια προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο με τα πασαλάκια έχει προκαλέσει αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα τόσο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, όσο και από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ενώ καταστηματάρχες της περιοχής έχουν αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Εξώδικο από καταστηματάρχες της Στρατού στον δρόμο για τα πασαλάκια

Διαβάστε: Διαμαρτυρία ΕΕΘ για τα διαχωριστικά πασαλάκια της Στρατού

Κατά την ομιλία του χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ο Γιάννης Μπουτάρης υπερασπίστηκε το μέτρο, ξεκαθαρίζοντας πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση διαχωριστικών οριοδεικτών στις λεωφορειολωρίδες.

«Υπάρχουν παράπονα από διάφορους, οι οποίοι ενοχλούνται από τα πασαλάκια, που μπήκαν στους δρόμους. Είναι μια εξαιρετική ιστορία για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είμαστε αποφασισμένοι έως το τέλος του χρόνου να έχει τελειώσει η ιστορία των λεωφορειολωρίδων. Είναι ο μόνος τρόπος για να αναπνεύσει η πόλη. Λυπάμαι για τα παράπονα που υπάρχουν», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι υπάρχει μια αποδοχή του μέτρου σε υψηλό επίπεδο, καθώς, όπως σημείωσε, έχει αυξηθεί η δυνατότητα προσβάσεων, της κυκλοφορίας και της διέλευσης των λεωφορείων.

«Μ
πορεί να υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα εν μέρει τα οποία προσπαθούμε να τα διορθώσουμε αλλά υπάρχει μια υπερβολή μιας συνήθειας που έχει καθιερωθεί και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν Επιμελητήρια και Σύλλογοι να λένε ότι δεν μπορούν να σταθμεύσουν για πέντε λεπτά για να ψωνίσουν ή να έχουν τη δυνατότητα φορτοεκφορτώσεις στις λεωφορειολωρίδες. Υπάρχει η πρόβλεψη στις καθέτους για φορτοεκφορτώσεις, υπάρχει όμως αντίρρηση», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Στις διαμαρτυρίες των Επιμελητηρίων γίνεται λόγος για «εκτεταμένη και υπερβολική τοποθέτηση εμποδίων- διαχωριστικών οριοδεικτών» από τον δήμο Θεσσαλονίκης και ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που έχει ανακύψει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεωφόρο Στρατού.