Skip to main content

Απάντηση Βαρώτσου για το «Φιλία – Amicizia» και την υδάτινη δεξαμενή

Ο εικαστικός Κώστας Βαρώτσος υπογραμμίζει σε απάντησή του ότι «το να βάζουμε ένα έργο στην πόλη, είναι μια γιορτή και όχι ένα δράμα».

Απαντήσεις σε όσους αντιδρούν τόσο στη χωροθέτηση του έργου «Φιλία – Amicizia» στη Νέα Παραλία όσο και στην υδάτινη δεξαμενή, που θα δημιουργηθεί δίνει ο εικαστικός Κώστας Βαρώτσος.

Απαντώντας σε δημοσίευμα της Voria.gr που ανήρτησε στο Facebook για τις ενστάσεις που διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο κ. Βαρώτσος αναφέρει τους δύο λόγους για τους οποίους ήθελε να δημιουργηθεί η υδάτινη δεξαμενή γύρω το γλυπτό του. Στην ανάρτησή του ο κ.Νικηφορίδης αναφέρει: «Το "δράμα" με αυτό το γλυπτό είναι ότι δεν θα γίνει ποτέ Ομπρέλες. Όταν κάνεις μια τεράστια δεξαμενή νερού για να προστατέψεις τους ανθρώπους από το γλυπτό ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει ποτέ φιλία με το γλυπτό "Φιλία - Amicizia" όπως το έχουν ονομάσει. Οι δηλώσεις περί τοπόσημου κλπ θα είχε ενδιαφέρον να τις ξαναδούμε μετά από μερικά χρόνια».

Στην εν λόγω ανάρτηση ο γνωστός εικαστικός απάντησε δίνοντας εξηγήσεις για τη δεξαμενή νερού και σχολιάζοντας το «δράμα».

«Διευκρινίσεις: Ο βασικός λόγος που γύρω από το έργο έχει νερό είναι γιατί ήθελα να κάνω έναν καθρέφτη από νερό έτσι ώστε το έργο να φαίνεται ότι αναδύεται από το νερό. Βέβαια το νερό προστατεύει το έργο από βανδαλισμούς», υπογραμμίζει στην απάντησή του στο facebook ο κ. Βαρώτσος και προσθέτει: «Εδώ θέλω να προσθέσω ότι θα ακουστούν πολλά για το καινούργιο έργο μου ... πάντα έτσι συμβαίνει ... όμως αυτοί που βιάζονται να κρίνουν ένα έργο που δεν υπάρχει ακόμα και δεν έχουν ιδέα για όλες τις λεπτομέρειες του έργου, να κάνουν υπομονή και να το κρίνουν αφού τελειώσει !! Νομίζω αυτό ειναι ποιο λογικό Ε;; Εγώ είμαι εδώ !!!για κάθε διευκρίνιση !!!! Για να αποφύγουμε τα ΔΡΑΜΑΤΑ!!».

Ο εικαστικός στην απάντησή του τονίζει στο τέλος ότι «το να βάζουμε ένα έργο στην πόλη μας είναι μια γιορτή. Οχι ένα Δράμα !!!».

Το νέο έργο τέχνης, δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη πρόκειται να τοποθετηθεί στην εξέδρα που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Νέα Παραλία, στη θέση, που ήταν το «Φεγγαράκι».

Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» αντιδρούν στη νέα πρόταση για την τοποθέτηση του έργου, που κατατέθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα και περιλαμβάνει μια μεγάλη υδάτινη δεξαμενή, κατασκευή, η οποία θα εμποδίζει την πρόσβαση των περιπατητών στο γυάλινο έργο, ύψους 9 μέτρων.