Skip to main content

Απασχόληση για 100 νέους στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί την πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς

Με στόχο κυρίως την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί την πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η πράξη υλοποιείται από τον περασμένο Νοέμβριο βάσει μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο δήμος με τη μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), στο πλαίσιο της οποίας απασχολούνται 100 νέοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τη δράση «Δράσεις για νέους και παιδιά», μέσω της οποίας αναπτύσσονται ενέργειες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες νέων και παιδιών, και περιλαμβάνει τις εξής τρεις επιμέρους ενέργειες: «Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία», «Οδική ασφάλεια μαθητών» και «Ανοικτή αυλή».

Ειδικότερα, οι ενέργειες αφορούν:

«Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία»

Πρόκειται για την απασχόληση ειδικού βοηθητικού προσωπικού και συγκεκριμένα 50 τραπεζοκόμων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του δήμου, για την ολοκληρωμένη φροντίδα και περιποίηση των μαθητών κατά την ώρα της σίτισης στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου.

«Οδική ασφάλεια μαθητών»

Αφορά την απασχόληση 32 σχολικών τροχονόμων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία.

«Ανοικτή αυλή»

Προβλέπει τη λειτουργία των αυλών των σχολείων ως ανοικτών χώρων ψυχαγωγίας και άσκησης. Η ενέργεια εστιάζει στη λειτουργία των αυλών κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, με 18 γυμναστές να απασχολούν τα παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες.

Να προστεθεί ότι οι προσλήψεις των τριών παραπάνω ειδικοτήτων έγιναν με βάση ειδικά κριτήρια και με διαδικασίες ΑΣΕΠ, υπό τη γενική εποπτεία του ΚΜΟΠ.

«Στόχος μας είναι, μέσω μιας ενεργητικής πολιτικής και με τη συνεργασία συναρμόδιων φορέων, όπως στην προκειμένη περίπτωση το ΚΜΟΠ, να αξιοποιούμε κάθε πρόσφορη ευκαιρία, δρώντας υπέρ της ενίσχυσης της απασχόλησης ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Οικονομικού-Διοικητικού-Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

«Μέσω του προγράμματος “Δράσεις για νέους και παιδιά” στηρίζουμε συμπολίτες μας στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, πρωταρχικό ζητούμενο στη δύσκολη εποχή μας», επισημαίνουν, και προσθέτουν: «Παράλληλα, και οι τρεις υλοποιούμενες ενέργειες ενισχύουν περαιτέρω τα δημοτικά προγράμματα φιλοξενίας, προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου μας, ανακουφίζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς», καταλήγουν.