Skip to main content

Απάτη εκατομμυρίων ευρώ σε ιστορικό σωματείο της Θεσσαλονίκης

«Λαβράκι» έπιασαν τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ, ξεσκεπάζοντας φορολογική απάτη εκατομμυρίων ευρώ, με εικονικές χορηγίες και διαφημίσεις, σε ιστορικό ερασιτεχνικό σωματείο της πόλης.
«Λαβράκι» έβγαλαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, σε εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποίησαν σε ιστορικό αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο της Θεσσαλονίκης, ανακαλύπτοντας φορολογική απάτη που ξεκινάει από το 2002 και ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, στο στόχαστρο των ανδρών της ειδικής υπηρεσίας ελέγχων του ΣΔΟΕ βρέθηκε το τελευταίο διάστημα αθλητικό σωματείο της πόλης. Από τους ελέγχους προκύπτει πως τα τελευταία οκτώ χρόνια πάνω από 100 επιχειρήσεις παρείχαν εικονικές χορηγίες και διαφημίσεις στο εν λόγω σωματείο, με τον τζίρο των παραπάνω δραστηριοτήτων να ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Πρόκειται, βέβαια, για καραμπινάτη περίπτωση φοροδιαφυγής, καθώς τα ποσά που δίνει μία επιχείρηση (ή ένα φυσικό πρόσωπο) σε χορηγίες εκπίπτουν από το δηλούμενο εισόδημα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως μικρός αριθμός επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει πραγματικές χορηγίες στην ομάδα έχουν βρεθεί να εμπλέκονται στη δίνη του σκανδάλου, που αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η voria. gr παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.