Skip to main content

Απειλή για βόμβα σε ορθόδοξο ναό της Μόσχας

Πάνω από εκατό πολίτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν σήμερα τον κύριο καθεδρικό ορθόδοξο ναό στη ρωσική πρωτεύουσα μετά από προειδοποιητικό σήμα για ύπαρξη βόμβας μέσα στο ναό.
Πάνω από εκατό πολίτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν σήμερα τον κύριο καθεδρικό ορθόδοξο ναό στη ρωσική πρωτεύουσα μετά από προειδοποιητικό σήμα για ύπαρξη βόμβας μέσα στο ναό, μία ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε δύο σταθμούς του μετρό της Μόσχας όπου έχασαν τη ζωή τους 39 πολίτες.

«Ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και ανακοίνωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα», μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας της Μόσχας.

«Πάνω από εκατό εκκλησιαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το ναό», πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Σκοπός τους, κύριος σκοπός των τρομοκρατών είναι η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και η πρόκληση πανικού. Για να ταπεινώσουμε αυτούς τους διαβόλους, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον πανικό και να πηγαίνουμε στις εκκλησίες», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Βιγκουϊλάνσκι, εκπρόσωπος του εισαγγελέα μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Μόσχας.