Skip to main content

Απέλασε τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ ο Μαδούρο-Απειλές από Ουάσινγκτον

Η κίνηση του προέδρου της Βενεζουέλας έρχεται μετά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ - Για αντίποινα κάνει λόγο το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Τον Αμερικανό επιτετραμμένο στο Καράκας, τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωματικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στη χώρα, απέλασε σήμερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσινγκτον, στον απόηχο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή με την επανεκλογή του Μαδούρο.

«Ανακηρύσσω ανεπιθύμητο πρόσωπο τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ και ανακοινώνω την αποχώρησή του εντός 48ωρών», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια ομιλία του στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή, τονίζοντας ότι «απορρίπτει» τις αμερικανικές κυρώσεις.

Στον αντίποδα, με αντίποινα απειλούν οι ΗΠΑ τη Βενεζουέλα, μετά την κίνηση αυτή του Νικολά Μαδούρο.

«Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω διπλωματικών οδών», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Αλλά αν η απέλαση επιβεβαιωθεί «οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα αμοιβαία μέτρα», πρόσθεσε.