Skip to main content

Υπόνοιες και υποθέσεις για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Τα αφελή επιχειρήματα στο Σκοπιανό περί ειρήνης στα Βαλκάνια, η βαθμολογία στον... πρωθυπουργό και οι υπόνοιες για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βαθμολογήσουν τους υπουργούς. Τον πρωθυπουργό δεν θα τον βαθμολογήσουν, για να μην κλάψει η Μπέτυ.

Ο Κοτζιάς, και όσοι άλλοι δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους αμερικανογερμανούς, προβάλλουν το παντελώς ανόητο πολιτικά και ανιστόρητο επιχείρημα ότι η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους Σκοπιανούς θα συντελέσει και στην ειρήνη στα Βαλκάνια. Αιώνες κρατά η διαμάχη, και μόλις εμφανίστηκε το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, νάτα και τα σημάδια ειρήνης. Και ήρθε αμέσως ο Κροάτης ποδοσφαιριστής, που όχι μόνο έβρισε τους Ρώσους μέσα στην Ρωσία, αλλά είχε και προηγούμενο, όπου σε ευθυμία ευρισκόμενος με μια μπύρα στο χέρι, κραύγαζε "να καεί το Βελιγράδι". Και περιμένει ο Κοτζιάς, Σέρβοι, Κροάτες [και Αλβανοί] να ξεχάσουν το μίσος αιώνων, επειδή παρέδωσε ο Κοτζιάς τα πάντα στους Σλάβους των Σκοπίων.

Πέρα από τους 800.000 νεκρούς που μετρούν οι Σέρβοι, από το μαχαίρι των Κροατών, πειθήνιων συνεργατών του Χίτλερ, περιμένει ο Τσίπρας με τον Κοτζιά, να ξεχάσουν οι Κρητικοί, ή οι Μανιάτες, ότι το μακεδονικό χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα των παππούδων τους πολεμώντας τους Σλάβους προγόνους του Ζάεφ και του Ντιμιτρόφ.

Και περιμένει το δίδυμο της συμφοράς, να ξεχάσουν οι Μακεδόνες, που υπέστησαν τα φρικωδέστερα εγκλήματα από τους βόρειους Σλάβους, ότι η εκχώρηση της ψυχής τους, είναι ένα απλό επεισόδιο, επειδή βρέθηκαν οι πρόθυμοι εθνομηδενιστές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των ξένων.

Επειδή η έννοια του πατριωτισμού είναι άγνωστη στους κομμουνιστές -ή πατριώτης θα είσαι, ή προλετάριος διεθνιστής, και τα δύο δεν κολλάνε- δεν μπορούν να καταλάβουν τι πληγές άνοιξαν.

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την μόδα να μιλά σε ξενοδοχεία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, και φρουρούμενος από διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως συμβαίνει και με τους δικτάτορες που θαυμάζει; Και η παράδοση να μιλά ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο, θα παραβιαστεί; Ή θα μεταφέρουν το Βελλίδειο με καρούλια δίπλα στο αεροδρόμιο;

Η Αθήνα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες, υποστηρίζοντας ότι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

Αν το έπραξαν αυτό, καλώς τους απελαύνει, αν και με τα τόσα ψέματα -που είναι βίωμα για τη Αριστερά-, υπάρχει βάσιμη υπόνοια και μπορούν να διατυπωθούν λογικές υποθέσεις ότι όλη η ιστορία είχε δύο στόχους. Αφενός, την ημέρα έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ έδειξε η κυβέρνηση πόσο "πρόθυμη" είναι, αφετέρου θέλει να κατηγορήσει τους Έλληνες πατριώτες ότι κατευθύνονται από Ρώσους.

Αυτό το σενάριο, μάλλον είναι ξενικής έμπνευσης. Και τούτο επειδή εντυπωσιάζει η επιλεκτική ευαισθησία της αριστερής κυβέρνησης, η οποία δεν ενοχλείται από την ανθελληνική βροντερή παρουσία των Τούρκων διπλωματών, ούτε τις απροκάλυπτες έξωθεν επεμβάσεις για να παραδώσουμε τα πάντα σε Σκοπιανούς και αύριο σε Αλβανούς.

[Εγώ για καλό και για κακό, λέω να πετάξω τα βιβλία του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι, γιατί μπορεί και να κατηγορηθώ ότι επηρεάζομαι από Ρώσους. Μ’ αυτούς που μας φόρτωσαν για κυβερνήτες, όλα να τα περιμένεις].