Skip to main content

Απεργία πείνας περιπτερούχων σε Λάρισα και Βόλο

Σε απεργία πείνας κατέρχονται από την Πέμπτη 27 Μαΐου περιπτερούχοι της Λάρισας και του Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις που έχουν στον κλάδο οι διαδοχικές αυξήσεις στη φορολογία προϊόντων κα
Σε απεργία πείνας κατέρχονται από την Πέμπτη 27 Μαΐου περιπτερούχοι της Λάρισας και του Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις που έχουν στον κλάδο οι διαδοχικές αυξήσεις στη φορολογία προϊόντων καπνού και στο ΦΠΑ.

Η απόφαση για την απεργία πείνας ελήφθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Λάρισα. Την αρχή στην απεργία πείνας θα κάνουν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Κόγιας, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Περιπτερούχων Λάρισας, Παναγιώτης Κατεχάκης, ενώ σε αυτή αναμένεται να μετάσχουν και άλλοι συνάδελφοί τους στις δύο πόλεις.

Οι περιπτερούχοι ζητούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό κατώτατου ποσοστού κέρδους στο 8,2% όσον αφορά στην πώληση τσιγάρων, οριστική απαλλαγή της περαίωσης και επαναπροσδιορισμό του ΕΦΚ στο 60%. Επίσης για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά κέρδους έχουν συρρικνωθεί μεταξύ 3% και 3,80% και προσθέτουν ότι αδυνατούν να συνεχίσουν τη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, που οδηγεί τις επιχειρήσεις τους στο λουκέτο.