Skip to main content

Απεργία στον κλάδο του επισιτισμού - Μοτοπορεία από διανομείς φαγητού

Στο πλαίσιο της απεργίας οι διανομείς φαγητού διοργανώνουν μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη με συγκέντρωση στην Καμάρα στις 10.30 πμ.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκηρύχθηκε για σήμερα στον κλάδο του επισιτισμού με αίτημα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Όπως τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, «την ώρα που η χώρα μας καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στον τουρισμό, είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι σε αυτον τον κλάδο αλλά και στον συναφή επισιτισμό, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και με ολοκληρωτική έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις των κανόνων εργασίας και ασφάλισης».

Στο πλαίσιο της απεργίας, στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους από τις συναφείς Πρωτοβουλίες Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ οι διανομείς φαγητού διοργανώνουν μοτοπορεία με συγκέντρωση στην Καμάρα στις 10.30 πμ.

Η κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού Θεσσαλονίκης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «όλοι εμείς που δουλεύουμε 10-12ωρα ανασφάλιστοι ή  μισοασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνη ,εξοπλισμό, χωρίς δώρα, επιδόματα, άδειες, για 3 €/ ώρα, με καθημερινά ατυχήματα –δυστυχήματα, θα παλέψουμε όλοι μαζί, με όπλα μας την ενότητα, την αλληλεγγύη  και την αποφασιστικότητα! Χωρίς αναθέσεις, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις!

» Η υπομονή μας  ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος  στην άγρια εκμετάλλευση που μας έχει επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων και μας μετέτρεψε –όπως και το σύνολο των εργαζομένων– σε σύγχρονους δουλοπάροικους!».