Skip to main content

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με προβλήματα θα λειτουργεί ο δημόσιος τομέας σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες αποφάσισαν 24ωρη απεργία, σε όλους τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους εργαζόμεν
Με προβλήματα θα λειτουργεί ο δημόσιος τομέας σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες αποφάσισαν 24ωρη απεργία, σε όλους τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. το υπόλοιπο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Στον ΟΣΕ, πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με  Λόγω της στάσης ματαιώνονται δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί και από τους εργαζομένους στην ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με τρίωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Απεργία και των παραγωγών λαϊκών αγορών

Σήμερα απεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, οι οποίες ωστόσο λειτουργούν καθώς οι έμποροι πωλητές δεν μετέχουν στην κινητοποίηση.

Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ

Εν τω μεταξύ συλλαλητήρια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σε 58 πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και ΦΠΑ. Στις 19:00 ξεκινά η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.