Skip to main content

Από αύριο οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα

Τις αιτήσεις για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος θα μπορούν οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ να υποβάλλουν από αύριο έως την 30 Νοεμβρίου.
Τις αιτήσεις για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος θα μπορούν οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ να υποβάλλουν από αύριο έως την 30 Νοεμβρίου. Τις αιτήσεις θα μπορούν να τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους θα ολοκληρώνεται μετά την πάροδο κατά μέσο όρο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Ειδικότερα, δικαιούχοι του επιδόματος είναι: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών- οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Παράλληλα,  οι συνταξιούχοι που το 2009 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2010, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα, εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που για το έτος 2010 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.